Podcast reviewed: Radio Mama

Deze week vertel ik je meer over…

RADIO MAMA

door Kristien Wollants

Een podcast over ouderschap in de vorm van interviews met verschillende experten maar het fijne is dat het ook echt menselijke verhalen zijn en geen aaneenschakeling is van kennis. Het is een ontspannen podcast om te luisteren terwijl je met je kind op je schoot zit terwijl je haar in slaap wiegt. Het nadeel daarvan is wel dat je soms wat op je honger blijft zitten naar theoretische kennis maar dat is zeker de bedoeling niet van deze podcast. Het is een podcast van mama’s voor mama’s en dat maakt het zo herkenbaar.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

De duurtijd is tussen 40 min – 1u30, wat eerder een lange podcast is. Het voordeel is dat ze heel diep kan gaan op bepaalde onderwerpen tijdens het interview. Daarnaast ligt de druk om veel afleveringen te lanceren lager.

Je merkt wel dat langere podcasts soms wat tijd nodig hebben om goed gelanceerd te zijn maar uiteindelijk kan je je echt wel als expert in je vakgebied neerzetten. Tijdens kortere podcasts (< 25 minuten) zal het voor nieuwe luisteraars veel laagdrempeliger zijn om in te stappen.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Het zou aangenamer en duidelijker zijn voor mij indien er meer een kader geschetst wordt op voorhand en op het einde een aantal highlights werden herhaald. Herhaling zorgt ervoor dat je belangrijke zaken beter onthoudt.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Kristien heeft duidelijk een podcast gemaakt vanuit een persoonlijk verhaal en dat is te merken. Er komt bijna geen enkele call-to-action of andere lead magnet aan bod om publiek naar door te verwijzen. Ze zet de geïnterviewde persoon in de kijker en dat is net leuk om naar te luisteren. Ze geeft de andere persoon de tijd en heeft een zeer aangename stem.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Laat die kinderen nu maar komen, na deze podcast voel je je niet meer alleen!

Meer informatie over deze podcast vind je:

https://kristienwollants.thinkific.com/pages/podcast

Share:

More Posts

Podcast reviewed: Onbespreekbaar

Deze week vertel ik je meer over… ONBESPREEKBAAR door Jef Willem en Nicolas Overmeire Onbespreekbaar is ondertussen een gekende podcast over mentale gezondheid. Dit is