Podcast reviewed: Onbespreekbaar

Deze week vertel ik je meer over…

ONBESPREEKBAAR

door Jef Willem en Nicolas Overmeire

Onbespreekbaar is ondertussen een gekende podcast over mentale gezondheid. Dit is een gesprekspodast waarin Jef en Nicolas als twee vrienden je meenemen in hun gesprek. Ze spreken over allerlei zaken waar we soms niet over willen of durven praten en maken het onbespreekbare bespreekbaar. Het is een gezellige babbel alsof je met hen een pint zou gaan drinken.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ik hou absoluut van de cold openings. Ze starten steeds zonder intro en ook op het einde praten ze vaak nog wat verder. Heel veel podcasts starten met een jingle waarin de host zichzelf en zijn/haar podcast voorstelt. Dat hoeft absoluut niet op die manier. Je kan meteen de luisteraar zijn aandacht trekken en op die manier houden ze het tevens ook zeer luchtig.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Het goede aan zo’n gesprekpodcasts is dat je steeds een co-host hebt om tegen te praten en het gemakkelijker is om stiltes of blokkades te voorkomen. Daarnaast vraagt het veel minder voorbereiding dan een solocast.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Belangrijk is wel dat je steeds interessante mensen uitnodigt om het spannend te blijven houden. Het is zeer verrassend om betrokken te worden in hun spontane gesprek maar na een tijd zou het saai kunnen worden.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Er zijn zeker goede en minder goede afleveringen maar in het algemeen bespreken ze heel actuele thema’s en weten ze steeds heel wat mensen te bereiken.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Je zou denken dat het Gentse dialect het minder toegankelijk maakt maar ze doen het op zo’n manier dat het nog steeds heel verstaanbaar blijft en het geeft wat extra peper aan hun verhalen.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Niemand zal ontkennen dat deze podcast een geweldig initiatief is van 2 zalige gasten.

Meer informatie vind je op hun YouTube-kanaal:

https://www.youtube.com/channel/UCpWhM1cJxdGGOfS4gbS1x1g

Share:

More Posts

Podcast reviewed: Radio Mama

Deze week vertel ik je meer over… RADIO MAMA door Kristien Wollants Een podcast over ouderschap in de vorm van interviews met verschillende experten maar