Over

Voice Training Centre.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor um dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Stemanalyse & hartcoherentietraining

-Anouk De Vleeschhauwer (NL, FR, EN)

Stemcoach, spreker en ondernemer

Voice Training Centre is een praktijk die zich uitsluitend richt op stem, articulatie en presentatietechnieken. Dit voor zowel personen met stem- en articulatiestoornissen als professionele stemgebruikers en zangers die hun stem en uitspraak willen verbeteren.

​Onze stem is een belangrijk onderdeel van hoe je overkomt bij jouw luisteraar. Non-verbale communicatie en intonatie zijn een tweede onderdeel. Natuurlijk is de inhoud zelf van belang maar jouw stem, intonatie en non-verbale communicatie geeft in belangrijke mate de intentie van jouw boodschap weer.

​Ik sta er nog steeds van te kijken hoe vaak professionele sprekers de kracht van hun stem onderschatten. Ik help hen graag tijdens deze zoektocht. Ik begeleid professionelen sprekers en zangers via een groepsprogramma en 1-op-1 coaching.

Ik start steeds met een vrijblijvend kennismakingsgesprek via Zoom. Op die manier kunnen we bekijken op welke manier we kunnen samenwerken en ik je kan ondersteunen.

Selecteer een tijdstip naar jouw keuze via mijn online agenda.

Opleiding

Master Logopedische en Audiologische Wetenschappen – Universiteit Gent
Masterproef: De Validatie van de Nederlandstalige Singing Voice Handicap Index-10
Postgraduaat Stem – Thomas More Hogeschool (academiejaar 2016-2017)
Postgraduaat Podcasting – Artevelde Hogeschool (academiejaar 2021-2022

Stemanalyse

Een team van experten geeft een multidisciplinaire analyse van jouw stem. Indien je stemproblemen ervaart, is een stemonderzoek steeds noodzakelijk.

Hartcoherentietraining

Hartcoherentie is een eenvoudige techniek voor stressmanagement als antwoord op depressie, burn-out, hyperventilatie, stress... Het is een wetenschappelijke methode waarbij via een eenvoudige ademhalingstechniek het hartritme wordt beïnvloed en jouw hart en jouw brein in balans worden gebracht. Zowel activatie en rust zijn belangrijk in het herstel van jouw lichaam, daarom wordt ook het ortho-sympatisch & para-sympatisch zenuwstelsel geactiveerd.

Psychotherapie

– Lieve Van Gool (NL, EN)

Opleiding

Master Klinische Pyschologie met optie klinische levensloop volwassenen – Vrije Universiteit Brussel
Professionale Bachelor Toegepaste Psychologie

Psychologe met een hart voor communicatie

In de begeleiding sta jij als persoon centraal. Binnen een veilig kader worden een aantal terugkerende levensthema’s onderzocht. Er kan sprake zijn van een patroon. Dit is op een herhaaldelijke manier omgaan met een situatie waarbij je je vaak niet goed voelt. In dialoog onderzoeken we de betekenis van deze patronen. Dit kan tot nieuwe inzichten leiden, van waaruit je op een andere manier gaat omgaan met deze thema’s.

De begeleiding bestaat uit gesprekstherapie aangevuld met technieken en oefeningen uit de Cognitieve Gedragstherapie en Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT). De nadruk ligt op de invloed van gedachten, gevoelens en gedrag op ervaren moeilijkheden en hoe je hier anders mee kan omgaan. Zo werken we aan veerkracht, zelfvertrouwen en groeien in eigenwaarde. Verdieping is mogelijk aan de hand van huiswerkopdrachten die in de daaropvolgende sessie worden besproken. De frequentie van afspraken wordt in samenspraak bepaald.​

Je kan bij mij terecht voor individuele gesprekstherapie en trainingen in geweldloze communicatie en verbindende communicatie.

Selecteer een tijdstip naar jouw keuze via mijn online agenda.

Psychologie

Je kan bij onze psycholoog terecht voor individuele gesprekstherapie
omtrent burn-out, angsten, depressie, perfectionisme, laag zelfbeeld en levensvragen.
Daarnaast geeft zij ook begeleiding rond communicatie en assertiviteit.

Laten we kennismaken!

Plan hier jouw gratis kennismakingsgesprek in en laten we samen op zoek gaan naar de ideale match voor jou!