Over Anouk

Als ervaren stemcoach en logopedist ben ik de voorbije 5 jaar uitsluitend bezig geweest met de begeleiding van mensen met stemproblemen, professionele sprekers en zangers. Zo heb ik reeds samengewerkt met tal van bedrijven en organisaties. Doorheen de jaren merkte ik dat heel wat politici, ondernemers, advocaten, journalisten en publieke figuren ontzettend veel theoretische kennis hadden maar hun persoonlijke ontwikkeling vaak als laatste op hun lijstje zetten. Perfecte voorbereiding of niet, desondanks bereikten zij toch niet het gewenste resultaat.

Uit onderzoek is reeds decennia bekend dat de inhoud van je verhaal ondergeschikt is aan de verbale en non-verbale aspecten van je communicatie. Met Voice For Business wil ik sprekers en ondernemers begeleiden om hun boodschap helderder te krijgen door middel van stemtechnieken, articulatie, intonatie, presentatietechnieken, storytelling en zoveel meer. Het is belangrijk om theoretische kennis om te zetten in zeer praktische oefeningen waarvan het effect op spreekvaardigheden en communicatie is bewezen.

Mijn aanpak is no nonsens en zeer resultaatgericht vanuit mijn medische en wetenschappelijke achtergrond.

Als spreker begeleid ik bedrijven bij hun podcast in onze eigen podcaststudio in Elsene of op verplaatsing. Aanvullend is er technische bijstand, coaching of kan je mij betrekken als host bij je podcast.

Hoe het begon...

Mijn stem, dat is voornamelijk een persoonlijk project.
Ondertussen ben ik reeds 20 jaar bezig met mijn eigen stemontwikkeling. Ik startte als 9-jarige met piano en vulde mijn zomers met muziekkampen waar ik zang en piano koos.
Dat is de start. De start van dit. De start van mijn passie.
Ik volgde als student klassieke zang, improvisatie lessen, singer-songwriting en tot 3 jaar geleden nog jazz zang en close harmony. Ondernemen heeft deze passie even aan de kant gezet maar I’ll be back. Als je me kent, ga je me steeds zingend en dansend zien passeren. “Mijn leven is een musical”, zeg ik vaak tegen mijn vriend.
De keuze voor logopedie was eigenlijk vanzelfsprekend. Ik ben zeer sociaal, wil mensen helpen en ik hou van het gesproken woord en -uiteraard- de stem. Tijdens mijn laatste masterjaar startte ik met de Postgraduaat Stem aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen. Dat heeft absoluut mijn passie voor het vak aangewakkerd.

Ik startte meteen met het geven van workshops na het afronden van mijn studies. Workshops voor andere logopedisten, voor leerkrachten, organisaties… Nadien ging ik aan de slag als gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ondanks mijn opleiding en de vele jaren zingen, merkte ik dat het spreken voor een groep toch nog extra uitdagingen met zich mee bracht.

Ik begon me meer te verdiepen in public speaking skills en volgde tal van extra opleidingen om mijn eigen skills te verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat je alles eerst zelf moet ervaren, alvorens je het kan doorgeven aan anderen.

Vandaag sta ik op het punt dat ik me als een vis in een vijver voel voor een publiek en achter een microfoon. Iets wat zeker niet altijd zo geweest is. Ik vond het in het begin ontzettend vervelend dat ik de kennis en de boodschap die ik wou overbrengen, niet altijd resoneerde met mijn publiek. Daarnaast vond ik het verschrikkelijk om mijn eigen spreekstem te horen.

Net dit gevoel, deze transformatie, wil ik teweegbrengen bij anderen. Zodat zij hun verhaal kunnen vertellen en hun expertise kunnen delen.

1-op-1 coaching

Wil je gepersonaliseerd op jouw noden individueel aan de slag? 1-op-1 coaching kan op een locatie naar jouw keuze, online of in ons kantoor in Elsene. Alles op jouw tempo en termen.