kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener voor KMO-portefeuille.

Voice Training Centre is een geregistreerde dienstverlener voor KMO-portfeuille DV.O241659​

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van jouw onderneming verbeteren. Dat wil zeggen dat bepaalde diensten die Voice Training Centre aanbiedt aan kleine- en middelgrote ondernemingen die in aanmerking komen, financiële steun kunnen krijgen van de Vlaamse overheid.

Diensten die in aanmerking komen voor kmo-portefeuille:

 1. Individuele coachingstrajecten
 2. Online cursussen
 3. Groepstrajecten
 4. Trainingen


Paramedische dienstverlening komt niet in aanmerking voor kmo-portefeuille.

Met deze checklist ontdek je of je een beroep kan doen op de kmo-portefeuille:

 1. Jouw onderneming is een kmo (volgens de Europese kmo-definitie) of je beoefent een vrij beroep.
 2. Jouw onderneming heeft een aanvaardbare rechtsvorm.
 3. Jouw vestiging ligt in het Vlaams Gewest. Daar zijn ook de ‘werkenden in jouw bedrijf’ aan de slag.
 4. Je bent actief in de privésector. De participatie van een administratieve overheid is minder dan 25 procent.
 5. Jouw bedrijf heeft een aanvaardbare hoofdactiviteit.


Vzw’s komen niet in aanmerking en kunnen geen gebruik maken van de kmo-portefeuille.

​Hoeveel steun je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van uw onderneming.

 • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 30 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal 10.000 euro steun per jaar.
 • Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 20 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal 15.000 euro per jaar.


Je kan steun aanvragen tot uw persoonlijke maximum is bereikt of tot het budget van de portefeuille is uitgeput.

Hoe betaal ik met de KMO-portefeuille?

Je moet je registreren via de website op www.vlaio.be/kmo-portefeuille met je bedrijf. Zorg dat je een identiteitskaartlezer bij de hand hebt of de app it’s me hebt gedownload. Na je registratie doe je een ‘subsidieaanvraag’ voor het factuurbedrag zonder de btw. Jij stort jouw deel en de overheid stort hun deel er een tijdje later bij. Dat totaalbedrag stort jij dan zelf door naar de organisator door op de ‘betalen’ te drukken! De registratie moet voldaan zijn 14 dagen na de start van de opleiding, nadien kan je er geen beroep meer op doen.

Werkwijze

1

Je gaat akkoord met de offerte of schrijft je in via de website voor een online cursus, groepstraject, training of individueel traject.

2

Je doet de subsidieaanvraag via deze websiten ten laatste 14 dagen na de aanvang van de opleiding of de adviesverlening: Klik hier

3

Je stort je eigen bijdrage op de kmo-portefeuille rekening van onze financiële partner Sodexo. en laatste 30 kalenderdagen na je online aanvraag moet het geld op de kmo-portefeuille rekening staan.

4

Agentschap Innoveren & Ondernemen stort je subsidie eveneens op deze rekening. Wanneer je storting tijdig en correct op de rekening bij Sodexo staat, maakt de Vlaamse overheid de subsidie eveneens over naar deze rekening. Je ontvangt hiervan een melding per e-mail. Opgelet, de totaalsom wordt op dit moment nog niet betaald aan je dienstverlener.

5

Je ontvangt de factuur en betaalt online via de kmo-portefeuille.

6

Jij volgt de opleiding.